top of page

Om Frövi

Frövi_järnvägsstation_2014c (1).jpg

NÄRA TILL ALLT

Frövi är en närbelägen ort i Bergslagen med c:a 3000 invånare. Varför vi säger "närbelägen" är för att det finns mycket goda väg- och tåg-förbindelser åt olika håll till och från Frövi.  

Till Lindesberg är det 2 mil och till Örebro 3 mil. Örebro når man med pendeltåg på c:a 15 min. Avståndet till Stockholm är 20 mil.  Eskilstuna, Västerås och Karlstad ligger alla inom 8 till 14 mils avstånd. Örebro flygplats nås under 1 timme. Arlanda och Skavsta tar mellan 2 -3 timmar

vård.jpg

SJUK- & HÄLSOVÅRD

I Frövi finns Freja vårdcentral placerad som har distriktsläkare och distriktssköterskor. För dig som har diabetes, astma eller KOL finns dessutom specialistutbildade distriktssköterskor. 

Du som behöver kan också träffa sjukgymnast eller kurator.

 

Folktandvården finner du vid vårdcentralen. Både vårdcentralen och folktandvården ligger i centrala Frövi, ca 150 meter från Tallen. På Tallen finns också en fotvårds-specialist som har öppet ca 3 dagar i veckan.

ixa.jpg

AFFÄRER

I Frövi finns livsmedelsbutik, apotek, pizzerior, bank, bibliotek, bilservice, frisörer och annan service centralt placerad. 

billerud.jpg

FÖRETAG I FRÖVI

Frövi är en gammal bruksort. På Gustav Vasas tid fanns en stångjärnshammare vid Fröviforsån. Idag produceras mjukare varor vid Frövifors Bruk eller BillerudKorsnäs Frövi som det heter numera med sina nära 700 anställda är det en av kommunens största arbetsplatser. BillerudKorsnäs Frövi tillverkar bl.a. kartong vid en av norra Europas största maskiner. Kartongen används bl.a. till förpackningar av flytande varor som mjölk, juice, vin även  förpackningskartong till parfymer och tvättmedel o.dyl tillverkas.

prästryggen_i_frövi.jpg

BAD OCH CAMPING

I Frövi finns bad- och campingplatsen Prästryggen. Badplatsen är mycket barnvänlig och campingen är som gjord för familjer. Du kan spela minigolf, strand-volleyboll och andra bollspel här. Den som vill bada vintertid kan åka till Energikällan i Lindesberg eller Gustavsvik i Örebro.​

fröjevi.jpg

SPORT OCH FRITID

Idrottsanläggning med fotbollsplaner, ishockeyrink och tennisbanor finns vid Fröjevi.

 

Elljusslinga för löpning, promenader och skidåkning på Mariedalsområdet.

bottom of page